Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В КРУ скаржаться, що їх виганяють кийками

Субота, 9 квітня 2011, 11:35

У 2010 році ревізорів Контрольно-ревізійного управління України не допустили до перевірок на 129 державних підприємствах.

Про це повідомив керівник ГоловКРУ Петро Андрєєв в інтерв'ю ZN.UA.

"Звідки ми можемо знати, скільки грошей переміщується на рахунках держпідприємств, якщо ревізорів КРУ приватна охорона виганяє з цих підприємств кийками?", - зазначив він.

"Є об'єкти, куди не пускають навіть з міліцією. Ми проводили інвентаризацію понад 700 об'єктів, на яких зберігається зерно Держрезерву та Аграрного фонду, що належить державі... Більш ніж на 200 об'єктів зберігання зерна нас не допустили! Ми взяли для інспекції наряди міліції - і в підсумку на 25 об'єктів нас навіть з міліцією не пустили", - розповів Андрєєв.

Він уточнив, що ці об'єкти вдалося проінспектувати зовсім недавно, після серйозних кадрових змін в Держрезерві.

"Не допускали тому, що цього зерна там ніколи й не було - воно тільки значилося по документах. Ми склали акти, коли по вказаного місця складу з зерном розміщувався житловий будинок або були порожні руїни в чистому полі без вікон та дверей", - уточнив ревізор.

За словами Андрєєва, КРУ не може перевірити діяльність держпідприємства Міністерства оборони - Української авіаційно-транспортної компанії.

"Більше 25 військово-транспортних літаків Іл-76 і 12 вертольотів Мі-6, що належать державі, вартістю в сотні мільйонів гривень, УАТК або продала, або передала в довгострокову оренду", - повідомив ревізор.

Керівник ГоловКРУ уточнив, що ревізорам вдалося зайти на підприємство тільки після того, як міністр оборони Михайло Єжель дав свою службу безпеки.

"Однак коли ми виявили відсутність державного майна і фінансових порушень, ревізорів вигнали з підприємства разом з охороною. Сервер з документацією і багато паперів на цьому підприємстві знищені", - сказав Андрєєв.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування