Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС придумав, як покарати Сирію. Президент Ємену передумав йти

Неділя, 1 травня 2011, 10:06

Європейський союз оголосить ембарго на продаж зброї сирійському режиму Башара аль-Асада та продумає інші санкції у відповідь на криваве придушення антиурядових демонстрацій у країні.

Про це йдеться в поширеній у суботу заяві верховного представника ЄС Кетрін Ештон, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"З огляду на безперервне насильство та з метою сприяння демократичному процесу в Сирії ЄС запустив внутрішні процедури щодо введення ембарго на продаж їй зброї і засобів, використовуваних для репресій всередині країни. Він вивчить у терміновому порядку і інші відповідні та адресні заходи", - йдеться заяві.

"Одночасно ЄС не буде переходити до наступних етапів на шляху до угоди про асоціацію з Сирією і перегляне всі аспекти своєї співпраці з сирійськими властями", - підкреслила глава зовнішньополітичного відомства ЄС.

У той же час, сирійські війська в місті Дераа на півдні країни захопили будівлю мечеті, яка стала центром антиурядових виступів, говорять очевидці.

***

Президент Ємену Алі Абдалла Салех відмовився підписувати угоду про передачу влади, повідомляють представники єменської опозиції.

Раніше генеральний секретар Ради співробітництва арабських держав Перської затоки Абдуллятіф аз-Зіяні поїхав до столиці Ємену Сану, щоб передати запрошення опозиції і уряду Ємену на церемонію підписання угоди про передачу влади, яка повинна була відбутися в неділю в Ер-Ріяді.

Минулого тижня правляча партія Ємену "Загальний народний конгрес" схвалила план, який передбачає відставку президента Салеха протягом 30 днів після формування уряду національної єдності. Після призначення уряду президент повинен передати владу віце-президенту, а опозиція - припинити демонстрації, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Антиурядові виступи з вимогою відставки Салеха, який став президентом Північного Ємену в 1978 році, тривають в Ємені з початку лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...