Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ООН відкликає співробітників з Тріполі, Великобританія вислала посла

Неділя, 1 травня 2011, 20:14

Організація Об'єднаних Націй оголосила про відкликання свого міжнародного персоналу зі столиці Лівії Тріполі.

Представник ООН, що повідомив про це, сказав Бі-бі-сі, що питання про доцільність перебування її співробітників у Лівії буде знову розглянуте на наступному тижні.

Раніше в неділю будівлі дипломатичних місій, розташовані в Тріполі, зазнали нападу прихильників Муаммара Каддафі. Їх гнів викликало повідомлення про те, що в результаті ракетного удару сил НАТО загинув син лівійського лідера.

ООН розслідує повідомлення про те, що її будинок було зруйновано. Натовпи протестуючих збиралися також біля американського та італійського посольств, проте поки не зрозуміло, якої їм завдано шкоди.

Очевидець сказав агентству Рейтер, що бачив дим над дахом посольства Італії. Ця країна нещодавно приєдналася до операції НАТО в Лівії.

Міністерство закордонних справ Великобританії повідомило, що перевіряє відомості про розгром резиденції посла Лондона в лівійській столиці.

"Подібні дії, якщо повідомлення про них будуть підтверджені, будуть засуджені, оскільки режим Каддафі повинен захищати дипломатичні місії. Це буде ще один приклад порушення режимом своїх міжнародних зобов'язань", - сказала представниця Форін-офісу.

Форін-офіс відзначає, що британські дипломати в Тріполі не працюють. Після нападів на британські представництва лівійський посол був висланий з Лондона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування