Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Севастополі не знають, за що зняли "градоначальника"

Четвер, 2 червня 2011, 09:36

У Севастополі не знають офіційних причин звільнення Валерія Саратова з посади глави Севастопольської міськдержадміністрації і його наступника.

Як пояснив газеті "Сегодня" прес-секретар Саратова Олексій Скворцов, офіційна причина звільнення й кандидатура на посаду севастопольського голови міста поки не відомі.

"Знаємо тільки, що поки президент не призначить нового голову, виконувати його обов'язки буде нинішній перший заступник Сергій Живодуєв".

Однак колишній віце-губернатор Севастополя Володимир Казарін вважає, що Саратова зняли за погіршення економічної ситуації в місті.

"Ми отримали Севастополь, коли він за економічними показниками був на 19-му місці серед регіонів України. Після нас місто було на 5-му місці. А при Саратові Севастополь опустився на 25-те чи 26-те місце", - зазначив він.

"До того ж городяни були дуже незадоволені ним через тарифи. Саратов з нами сперечався, говорив виборцям, що знизить тарифи. А сам прийшов і підвищив їх 2 рази. Звичайно, що все це негативно позначалося на рейтингу Партії регіонів і не подобалося президенту", - додав Казарін.

На його думку, на посаду голови Севастопольської міськдержадміністрації може претендувати нардеп-регіонал Павло Лебедєв: "Це міцний бізнесмен. Хороший теоретик і практик".

Однак народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко сумнівається в тому, що президент може розглядати кандидатуру Лебедєва: "Це настільки успішний бізнесмен - чи є для нього сенс у цій посаді? Швидше за все, президент призначить когось із хорошими менеджерськими здібностями".

Колесніченко висуває дві версії звільнення Саратова:

"Можливо, він сам хотів піти. Ще в березні Саратов говорив, що може подати у відставку, що він максимально випрацював свій потенціал. Тому він або сам подав рапорт, або таке рішення прийняв Кабмін, погодивши з Адміністрацією президента. У будь-якому разі, Саратов зробив усе, що міг зробити в рамках своєї компетенції".

Депутати міськради не виключають і можливості призначення на вакантну посаду Володимира Яцуби, який із 12 січня 2011 року обіймає посаду постпреда президента в АР Крим.

Як відомо, президент Віктор Янукович 1 червня, напередодні візиту до Криму, звільнив Валерія Саратова з посади глави Севастопольської міськдержадміністрації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з лінії фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...