Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл буде домагатися від прокуратури людяності

П'ятниця, 3 червня 2011, 11:37

Депутат Тарас Чороновіл вимагає допустити до справи про загибель його батька дружину і рідну сестру В'ячеслава Чорновола.

Про це він сказав журналістам у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я буду домагатися, щоб нормально допустили до слідчих дій і дружину і сестру батька, оскільки вона (дружина Чорновола) на цьому наполягає, щоб вона також могла переконатися, що не відбуваються якісь підміни, фальсифікації. Тому що у неї є серйозні підозри. З нею вчинили не по-людськи", - заявив Чорновіл.

Депутат пояснив, що мається увазі той факт, що прокуратура звернулася за дозволом на ексгумацію тіла В'ячеслава Чорновола тільки до синів загиблого - Тараса та Андрія, а не до його дружини.

"Я виставляв умови - узгодьте з усіма родичами, є Атена (дружина Чорновола), Валентина (сестра Чорновола). З ними в першу чергу треба було погоджувати. Цього не відбулося", - сказав він.

У той же час, депутат зазначив, що у нього немає юридичних претензій до слідства, оскільки, за його словами, законодавство дозволяє проводити ексгумацію взагалі без згоди родичів.

Чорновіл також повідомив, що напередодні проведення ексгумації йому дзвонили з прокуратури, але він не відповідав на дзвінки, оскільки відзначав день народження і фізично не міг відповісти на всі дзвінки.

Він також зазначив, що запропонував в експертну групу з проведення ексгумації своїх представників і слідство з цим погодилося.

"Все питання в тому, що ексгумація сама по собі нічого не вирішує. Якщо вона підтвердить той факт, про який заявляли, що вбивство сталося після аварії, і є прямі докази, це звичайно, буде мати велике значення", - заявив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...