Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" заперечують, що вони проти обмеження VIP-пенсій

П'ятниця, 3 червня 2011, 12:51

Регіонали спростовують, що вони відмовилися підтримувати пенсійну реформу через незгоду обмежити пенсії високим посадовим особам.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Це помилкова інформація. Виходить, ті журналісти, які подають таку інформацію, вони подають свідомо неправдиву інформацію", - заявив він.

"Ми справді вчора на раді фракції розглядали пенсійну реформу, я запросив Сергія Леонідовича Тігіпка для того, щоб він доповів те, що він напрацював", - зазначив Єфремов.

"Ми розглянули всі 11 позицій, по яких там відображуються принципові питання, і більше того, наша фракція підтримує обмеження максимальних пенсій десятьма мінімальними заробітними платами", - заявив він.

Лідер фракції ПР зазначив, що обмеження пенсій торкнеться не лише депутатів, повідомляє УНІАН.

"Ця норма поширюватиметься на діючих депутатів і на тих депутатів, які не подаватимуть до суду, щоб собі вимагати пенсію по 16 тис. грн. і вище. Адже у нас судді та інші категорії, які одержують ще вищу пенсію", - сказав Єфремов.

Водночас він наголосив, що запропонована норма про обмеження максимальних пенсій суперечить Конституції і рішенням Конституційного Суду про неможливість ухвалення рішень, які призводять до зниження соціальних стандартів, а також про те, що закон не має зворотної сили.

"Я вважаю, що в той час, коли більшість людей в державі одержують пенсію до 1 тис. грн., непристойно одержувати таку пенсію", - додав Єфремов.

Раніше газета "Комерсант Україна" повідомила, що на засіданні профільного комітету в четвер, 2 червня, депутати від більшості висловилися проти обмеження максимальних пенсій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування