Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Заслужені" брязкальця від Януковича радять ліквідувати

Понеділок, 6 червня 2011, 17:01

Інститут Медіа Права пропонує законодавчо скасувати звання "Заслужений журналіст України".

Про це йдеться в заяві інституту.

"Журналісти завжди обережно ставились до подарунків і нагород з боку органів влади та її представників. Про це свідчить, зокрема, і сьогоднішні події в Межигір'ї з відмовою журналістів брати квіти та торт від президента", - йдеться в заяві.

"У журналістському середовищі вже давно точаться дискусії щодо необхідності скасування звання "Заслужений журналіст України", яка є неприйнятною для незалежних журналістів, - нагадують в інституті.

На думку голови Інституту Медіа Права Тараса Шевченка, так само, як свобода віросповідання означає відокремленість церкви від держави, свобода слова означає, що держава і журналістика мають бути максимально відокремлені.

Визначення найкращих журналістів має бути виключно справою журналістського середовища, як це прийнято в демократичних країнах.

"Інститут Медіа Права розробив відповідний законопроект та супровідні документи. Ми пропонуємо будь-кому з народних депутатів України зареєструвати його у Верховній Раді України, попередньо повідомивши про це Інститут", - йдеться в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування