Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновник-хабарник вимагав повернути йому мільйон євро

Понеділок, 18 липня 2011, 14:59

Колишній глава Брусилівської райадміністрації, засуджений до 9 років позбавлення волі за хабар, вимагає повернути йому внесок у банку на суму 1 млн. євро.

Про це пише "Дело".

Вердикт суддів був обумовлений великим розміром хабара, який одержав чиновник у 2007 році – 850 тис. грн.

За це він був засуджений за ч. 3 ст. 368 КК України на 9 років в'язниці з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядницьких обов'язків.

Він також був позбавлений 5-го рангу державного службовця.

Захисники екс-чиновника не погодилися з апеляційною інстанцією й  оскаржили, вимагаючи пом'якшити кваліфікацію злочину свого клієнта.

Зокрема, вони наполягали на тому, щоб з обвинувального вироку була виключена фраза "вимагання хабара" - мовляв, хабар голова райадміністрації не вимагав, а просто взяв запропоновані гроші.

Як стало відомо виданню, також захист наполягала на скасуванні рішення про конфіскації банківського вкладу в Райффайзен банку Аваль на суму 1 млн. євро, що був виявлений у ході розслідування кримінальної справи.

Проаналізувавши події і взявши до уваги, що одержувачі наділів не є місцевими жителями і за законом не могли претендувати на безкоштовне виділення землі, Вищий суд прийшов до думки, що голова районної адміністрації не вимагав хабар. Тим самим суд погодився з доводами захисту.

Однак другу вимогу адвокатів – скасувати рішення суду про конфіскацію майна на користь держави, а саме внеску у відділенні Райфайзен банку Аваль на суму 1 мільйон євро – суд не задовольнив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: