Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: справу Тимошенко мали об'єднати з іншими

Неділя, 3 липня 2011, 16:57

"Газову" справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко має бути об'єднано зі справами її підлеглих, які виконували доручення.

Про це пише у своєму матеріалі для "Дзеркала тижня. Україна" старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. Корецького, кандидат юридичних наук Микола Сірий.

Він нагадує, що обвинувачена Тимошенко заявляла клопотання про об'єднання в одне провадження її справи зі справами Діденка, Макаренка, Шепітька та інших службових осіб, які виконували міжурядові домовленості, досягнуті в "газових" переговорах.

За словами експерта, кримінально-процесуальний закон передбачає об'єднання в одне провадження всіх справ, які мають один і той же предмет доведення, тобто стосуються тої ж події, тих же осіб, тих же наслідків, тих же причин і умов вчинення дії.

На його думку, той, хто розділив ці справи, вирішив "пограти в рулетку", - якщо не пройде одне звинувачення, будемо доводити інше, якщо не пройде одна методика визначення нанесення шкоди, будемо затверджувати іншу.

"А як виглядає Українська держава на тлі відмови у клопотанні про об'єднання зазначених справ в одне провадження? Як картковий шулер?" - риторично запитує експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...