Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу Макаренка й Діденка повернули в Печерський суд, але іншим суддям

Вівторок, 5 липня 2011, 14:23

Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського райсуду про повернення в прокуратуру справи проти Ігоря Діденка й Анатолія Макаренка.

Суд направив справи проти колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз України" екс-голови Державної митної служби на новий судовий розгляд іншим складом суддів Печерського райсуду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Визначення Печерського районного суду скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд у Печерський районний суд в іншому суддівському складі", - оголосила суддя рішення по апеляції.

Таким чином, суд задовольнив скаргу столичної прокуратури на рішення Печерського райсуду, який повернув у прокуратуру справу проти Діденка й Макаренка.

Як відомо, 26 квітня цього року Печерський райсуд Києва направив до Генпрокуратури справу за обвинуваченням колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка, колишнього заступника начальника Енергетичної регіональний митниці Тараса Шепітька.

Таку постанову суд виніс, розглянувши клопотання підсудних про необхідність направити справу в прокуратуру для перегляду обвинувачувального висновку у зв’язку з порушенням Генпрокуратурою кримінальної справи у відношенні екс-прем’єра Юлії Тимошенко по "газових контрактах" 2009 року.

Суд мотивував своє рішення тим, що в кримінальних справах у відношенні Діденка, Макаренко, а також Тимошенко "вивчаються ті ж події й обставини".

Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов’язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.

Служба безпеки України завершила досудове слідство в кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб "Нафтогазу України" і Держмитслужби в розтраті приналежного компанії RosUkrEnergo АG природного газу і його незаконного розмитнення в лютому-березні 2009 року.

За даними СБУ, у ході слідства зібрано достатньо доказів, які підтверджують провину обвинувачуваних в інкриміновані їм злочинах.

У даній справі арештовані Діденко, Макаренко й Шепітько. Макаренко був арештований наприкінці червня, Діденко - у липні 2010 року.

У квітні поточного року Генпрокуратура порушила третю за рахунком кримінальну справу у відношенні Тимошенко - по "газових контрактах" 2009 року: за перевищення влади й службових повноважень при укладанні цих контрактів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...