Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко натякнув, що його розмови з Тимошенко перехоплювали росіяни

П'ятниця, 8 липня 2011, 11:03

Розмову екс-президента Віктора Ющенка та екс-прем'єра Юлії Тимошенко під час газової кризи 2009 року "запеленгували".

Про це заявив сам екс-президент в інтерв'ю "Українській правді".

"Я пригадую, що я був у Польщі і Британії, в Качинського і Гордона Брауна. Всю ніч ми спілкувалися з Баррозу, спілкувалися з Тополанеком (глава уряду Чехії) як головуючим у Євросоюзі", - зазначив він.

За словами Ющенка, європейським лідерам пояснили, що "Україна не несе жодної провини за те, що газ не постачається до Європі, тому що в нас обнулені всі шість перекачувальних станцій".

"Ми домовилися, що треба провести міжнародну європейську конференцію не в Москві і не в Києві, тому що Росія і Україна виступають сторонами конфлікту", - зазначив він.

Відповідаючи на зауваження про те, що конференція була проведена в Москві за участю Тимошенко, і там вона домовилася з прем'єром РФ Володимиром Путіним, Ющенко сказав:

"Перед цими подіями я телефоную Юлії Володимирівні, кажу: "Ми домовилися, що це питання буде розглядатися на європейській площадці, що Європейський Союз стає біля нас в питанні формули транзиту".

"Мені було відомо, що на газову конференцію до Москви ніхто з європейських президентів не поїде, Тополанек не поїде, Баррозу не поїде, що це виключно зустріч експертів і не більше", - заявив Ющенко.

"Я кажу Тимошенко: "Не треба їхати на чужу площадку проводити політичну зустріч. Хай Дубина їде в Москву і приймає участь на рівні технічних експертів", - зазначив він.

За словами Ющенка, Тимошенко сказала, що не поїде до Москви.

На зауваження, що екс-прем'єр все одно поїхала у Росію, Ющенко відповів: "Так. Тому що моя розмова з прем'єр-міністром була запеленгована. І після того через 30-40 хвилин прем’єр-міністр Росії спілкується з прем’єр-міністром України і домовляються про зустріч у Москві. От звідси почалася друга, паралельна гра".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...