Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Тимошенко не називала ціну на газ

П'ятниця, 8 липня 2011, 11:24

Екс-президент Віктор Ющенко заявив, що Юлія Тимошенко не називала йому ціну російського газу перед підписанням газового контракту у 2009 році.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Коментуючи інформацію про те, що Тимошенко сказала йому перед відльотом до Москви, що середня ціна газу по року буде 250 доларів за тисячу кубометрів, Ющенко сказав: "Ні, Юлія Володимирівна жодну ціну не називала".

"Вона назвала один параметр: "Віктор Андрійович, сьогодні про ціну рано говорити, але вона буде дешевша від ринкової на 20%", - сказав він.

За його словами, "це не знижка, це фальсифікація".

"Уявіть, я проводжу РНБО після підписання, а на РНБО не фігурувала ні угода, ні додаток до угоди, бо прем’єр-міністр їх не подала. Я отримав договір через 10 днів після цього, зі спецджерел, але не від уряду. І тоді виплила ця ціна 450 доларів", - сказав Ющенко.

Відповідаючи на питання, чому він не відкликав з переговорів екс-главу Нафтогазу Олега Дубину, екс-президент сказав: "Вибачте, закінчився 2008 рік, договору на поставки газу немає. Чому я маю відкликати людину, коли він не виконав свою функцію?".

Коментуючи підписання газових контрактів у січні 2009 року, Ющенко сказав: "Я переконаний, що хтось захотів вдягнути білий костюм і сказати: "Шановні, ви там два тижні не спали, у вас були клопоти й проблеми, як отримати російський газ".

"І от є дві месії, які об'являють після робочої наради, що питання поставок газу в Україну і в Європу вирішено", - зазначив він.

"Що є два ангели, які спустилися і сказали: "У вас нема проблем". А ви, журналісти, сидите та аплодуєте. Хоча ви мали стати журналістами з позицією і з почуттями, які працюють на наше відродження", - заявив екс-президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування