Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнення Табачника – кінець дружби Києва та Москви, - експерт

П'ятниця, 2 вересня 2011, 10:08

Звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти, науки, молоді та спорту засвідчить про остаточне закінчення дружби між Києвом та Москвою.

Таку думку висловив політтехнолог, член Експертної ради Інституту соціальних технологій "Соціополіс" Ярослав Макітра, коментуючи слова глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна про можливе звільнення Табачника.

"Табачник із самого початку своєю діяльністю засвідчував відданість, тим, хто лобіював його призначення, – Москві. Це було очевидним і без останньої обмовки українського міністра про "нас Росію", - сказав експерт, повідомляє прес-служба "Соціополіса".

"Проте Янукович давав повний карт-бланш діяльності Табачнику. Аж поки не почалося загострення відносин із Кремлем", - зазначив Макітра.

Він прогнозує ще низку звільнень проросійських чиновників, як в уряді Азарова, так і на інших посадах.

"Все йде до того, що уже найближчим часом ми знову втягнемося в торговельну та газову "війни" із Росією", - сказав Макітра.

"Очевидно, що після Харківських угод по Севастополю, вигідних для Росії, теплі стосунки Кремля та Банкової пішли на спад. Особливо це стало помітним після контраверсійної позиції влади щодо україно-російських газових угод", - резюмував політтехнолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...