Злиття "Нафтогазу" і "Газпрому" не буде – Бойко

Середа, 7 вересня 2011, 12:03

Міністр енергетики й вугільної промисловості України Юрій Бойко виключає злиття НАК "Нафтогаз України" і російського АТ "Газпром".

Про це він заявив на прес-конференції в Києві в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Бойка, усі домовленості з російською стороною будуть будуватися на паритетних засадах, а "принизлива" пропозиція про злиття прийматися не буде.

Міністр також уточнив, що реформування "Нафтогазу України" планується завершити до кінця поточного року, щоб у наступному році почати залучення інвестицій у його дочірні компанії.

"До 1 січня 2012 року поділ функцій ("Нафтогазу") буде завершено", - сказав Бойко.

За його словами, після реформування НАК компанії будуть виведені або на IPO, або на продаж, що дозволить Україні залучити від $10 млрд до $12 млрд, які будуть спрямовані на впровадження систем енергоефективності й збільшення обсягів видобутку газу.

Як відомо, президент Віктор Янукович доручив уряду до 1 жовтня розробити програму реформування "Нафтогазу", 100% акцій якого зараз належать державі.

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що реорганізація "Нафтогазу України" передбачає його фактичну ліквідацію.

На це глава правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Нафтогаз України" може бути ліквідований шляхом злиття з "Газпромом".

Пізніше прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не має наміру втручатися в плани Києва з реформування "Нафтогазу", але вважає, що в компанії повинен залишитися правонаступник за чинними міжнародними угодами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...