Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу пропонують замінити БТІ приватними руками

Вівторок, 4 жовтня 2011, 16:46

Президент доручив Мінрегіону підготувати пропозиції щодо спрощення процедури отримання довідок БТІ.

Про це він заявив на зустрічі з міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолієм Близнюком, повідомляє прес-служба президента.

Міністр доповів, що вже розпочато роботу зі спрощення процедури видачі БТІ технічних довідок та реєстрації права власності на нерухомість.

"Ми з фахівцями розглянули це питання. Пропонуємо нову систему, за якої не тільки БТІ, а й інститути з відповідними можливостями та приватні підприємці, які хочуть займатися цим бізнесом, з урахуванням державної політики, зможуть це робити", – зазначив міністр.

Він підкреслив, що таким  чином буде демонополізований ринок послуг із виготовлення технічної документації на об’єкти нерухомого майна.

Президент також провів зустріч із головою Антимонопольного комітету Василем Цушком.

Під час зустрічі голова АМКУ доповів Януковичу про виконання доручення президента щодо ситуації на ринку надання адміністративних послуг.

"Ми перевірили майже 4 тисячі суб’єктів, із них 600 підприємств, які надають адміністративні послуги, делеговані їм органами влади, решта – органи влади  – від міністерств до сільських рад", – повідомив Цушко після зустрічі.

За словами голови АМКУ, президент поставив завдання доопрацювати законопроект про адміністративні послуги та на основі тих матеріалів, які є в Антимонопольного комітету та Міністерства економіки, скласти вичерпний реєстр адмінпослуг, за яким громадяни їх отримуватимуть.    

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування