Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони можуть залишитися без інсуліну?

Середа, 5 жовтня 2011, 17:41

Керівництво товариства "Торговий дім "Індар" не допустили на інсуліновий завод "Індар".

Про це повідомила заступник директора торгового дому Ярослава Старостенко, пише УНІАН.

Вона пояснила, що ТОВ "Торговий дім "Індар", відповідно до виграних тендерів, здійснює поставки інсуліну в регіони за державні кошти.

Однак, "на сьогодні поставки інсуліну в регіони опинилося під загрозою через те, що всі матеріальні цінності, лікарські засоби зараз знаходяться на вул. Зрошувальній, 5, на складських приміщеннях заводу "Індар", до яких нас не допускають", - заявила Старостенко.

За її словами, керівництво ПрАТ "Індар" намагається "нам всіляко перешкоджати, зокрема, за допомогою рішення Господарського суду Києва заблокували рахунки підприємства".

"Через це фактично паралізовано господарську діяльність підприємства, що може призвести до збоїв поставок інсулінів у регіони, і навіть до їх припинення", - додала вона.

Старостенко обурилася, що у ЗМІ завод звітує, що в регіони відвантажено ліків на 10 мільйонів гривень, проте жодних документів, які би це підтвердили, немає.

"Як нам відомо, жодного імпорту не відбувалося з моменту приходу рейдерів. Тобто, жодних хімічних реактивів за кордоном, які необхідні для виготовлення інсулінів, не закуповували", - підкреслила вона, зазначивши, що завод замість двох змін на добу працює в режимі "через день".

Водночас, як заявила голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтєєва, їй "дуже хочеться, щоб це був державний завод".

"Ми пропонуємо створити тимчасову слідчу комісію, завтра повинні голосувати у Верховній Раді, чекаємо лише рішення Регламентного комітету", - зазначила Бахтєєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування