Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більше третини росіян вважає, що Тимошенко переслідують

Вівторок, 1 листопада 2011, 12:30

35% росіян вважає, що Віктор Янукович почав судове переслідування Юлії Тимошенко, щоб позбутися політичного противника.

Такі результати всеросійського опитування "Левада-Центру".

22% росіян впевнені, що вирок екс-прем'єру має на меті розірвати укладений Юлією Тимошенко контракт, який зобов'язує Україна купувати у Росії газ за дуже вигідними для останньої цінами.

Лише 17% респондентів вважають, що Янукович переслідує Тимошенко, бо її дії на посаді прем'єр-міністра Україні завдали істотної шкоди країні. 26% не змогли відповісти.

У той же час росіяни більше симпатизують Віктору Януковичу (23%) ніж Юлії Тимошенко (10%) при 50% байдужих.

Більше половини (51%) росіян впевнені, що відносини між Росією і Україною в найближчі роки залишаться такими ж, як були в останнім часом. У поліпшення вірять 24%, тоді як песимістично налаштовані 11% опитаних.

Кожен третій росіянин не приховує, що хоче, щоб Україна перебувала під економічним і політичним контролем Росії. Незалежною країною, що має добросусідські взаємовигідні відносини з Росією, Україною бачать 53% росіян, не визначилися з відповіддю 15%.

Окрім того, громадяни РФ в цілому стали краще ставитися до України: дуже добре - 7%, здебільшого добре - 62%, в основному погано - 20%, дуже погано - 3%.

Закордоном Україну вважають 37% опитаних.

Опитування було проведено 21-24 жовтня за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення серед 1586 чоловік у віці 18 років і старше в 130 населених пунктах 45 регіонів країни.

Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування