Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович розповів, що буде, як не розроблять новий "виборчий" проект

Понеділок, 7 листопада 2011, 20:53

Якщо спеціальна комісія з підготовки закону про вибори народних депутатів не напрацює законопроект, то Верховна Рада буде розглядати всі зареєстровані законопроекти.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович в ефірі 5 каналу.

"Я не думаю, що народні депутати будуть так довго ще думати, як знаходити порозуміння. Зрештою, я знаю, що постановою про створення робочої групи два тижні часу відведено для того, щоб представити проект, якщо цього не буде, будуть розглядатися ті, які зареєстровані в Верховній Раді", - уточнив він.

"У мене складається враження, що більшість народних депутатів України схильні до того, щоб наступні вибори в Україні відбувались за змішаною системою, як це було до того моменту, поки в один день, в позаконституційний спосіб змінено і норма основного закону, і був ухвалений новий виборчий закон", - зазначив міністр.

"Ми втратили представницьку функцію в парламенті, відірвали депутатів від тих, хто їх обирає. Мажоритарна складова поверне цю функцію. Люди будуть знати, і бачити в обличчя свого депутата", - додав Лавринович.

Як відомо, 3 листопада Верховна Рада утворила спеціальну комісію з підготовки закону про вибори народних депутатів.

Комісія має винести проект закону про вибори на розгляд Верховної Ради до 17 листопада нинішнього року, розглянувши раніше зареєстровані в Раді закони.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування