Пукачу дали час до четверга

Понеділок, 7 листопада 2011, 21:33

Печерський райсуд Києва переніс розгляд кримінальної справи Олексія Пукача, який звинувачується у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, на четвер, 10 листопада.

Про це повідомила адвокат вдови журналіста Мирослави Валентина Теличенко, передають "Українські новини".

Суд продовжить слухання справи о 10:30.

За словами Теличенко, на засіданні в четвер суд продовжив зачитувати протоколу допиту Пукача з метою усунення суперечностей.

За прогнозами адвоката ця процедура займе ще декілька засідань, так як свідчення Пукача, дані на досудовому слідстві і в суді, містять досить велику кількість відмінностей.

Теличенко підкреслила, що екс-начальник департаменту зовнішньої розвідки, даючи свідчення в суді, то казав, що вбив журналіста випадково, то говорив про те, що Гонгадзе був бойовиком і готував державний переворот.

Як відомо, досудовим слідством у справі Гонгадзе було встановлено, що 17 вересня 2000 року Пукач скоїв вбивство журналіста.

При цьому він виконував наказ і вказівки тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальна справа щодо яких розслідується в окремому провадженні.

Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року він був затриманий і з того часу перебуває під вартою.

24 жовтня суд Печерський районний суд Києва розпочав оголошення протоколів його допиту, щоб усунути всі протиріччя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News