Фонд Катерини Ющенко пустить гроші у справу, не дочекавшись рішення влади?

Вівторок, 8 листопада 2011, 13:59

У фонді "Україна 3000" можуть вирішити, куди направляти кошти, зібрані на "Дитячу лікарню майбутнього", не чекаючи рішення влади.

Це випливає зі слів голови правління фонду "Україна 3000" Олександра Максимчука в інтерв'ю "Комерсанту-Україна".

"Зараз в "Охматдиті" створюється новий корпус, який на 80% дублює ті медичні завдання, які свого часу були поставлені перед "Дитячою лікарнею майбутнього". Треба зрозуміти, який із двох проектів буде розвиватися далі", - зазначив він.

За його словами, будівництво "Дитячої лікарні майбутнього" (ДЛМ) на базі "Охматдита" "абсолютно виключене".

Максимчук, зокрема, пояснив: "В "Охматдиті" немає хірургічного перинатального відділення. Ми не можемо робити там хірургічні операції дитині з перших днів життя".

Він також запевнив, що інформація про те, що в "Охматдиті" працює обладнання, яке було закуплено для ДЛМ, "не відповідає дійсності". " Із грошей, зібраних на ДЛМ, в "Охматдит" не купувалося нічого", - сказав Максимчук.

"Зараз ми думаємо про те, щоб не чекати, коли держава прийме остаточне рішення з приводу ДЛМ, і почати закуповувати устаткування в рамках нашої медпрограми. Є заявки від Інституту раку, ІПАГ (Інститут педіатрії, акушерства та гінекології) і "Охматдита", - повідомив він.

"Найближчими днями ми будемо збирати наглядову раду фонду й вирішувати, яке устаткування закуповувати й куди його поставляти", - заявив голова правління фонду "Україна 3000".

"Я думаю, нову техніку треба поставляти в ІПАГ. Там є чудова команда, готова закрити питання дитячої хірургії, ранньої діагностики плоду. Швидше за все поставлять устаткування ми будемо туди, а не "Охматдиту", - сказав він.

"Тому що не зрозуміло, що вони в підсумку хочуть побудувати й скільки грошей на це буде витрачено. Єдине, що ми знаємо, - там знесено чотири корпуси й зараз проводяться земляні роботи", - пояснив Максимчук. 

За його словами, у розпорядженні фонду на сьогодні, – 147 млн грн.

Минулого тижня перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова заявила, що рішення про будівництво "Дитячої лікарні майбутнього" мають прийняти представники благодійних фондів, Мінздоров’я та Академія медичних наук.

Вона також зазначила, що "дитяча лікарня "Охматдит" уже якоюсь мірою перейняла на себе функції ось цієї "Лікарні майбутнього".

Як відомо, головою наглядової ради міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" є дружина екс-президента Катерина Ющенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...