Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович пропонує обвинуваченим психіатричну допомогу

Середа, 9 листопада 2011, 22:23

Кабінет міністрів пропонує внести зміни до Кримінально-процесуального кодексу, якими хоче ввести інститут психіатричної допомоги для обвинувачених.

Відповідний проект закону уряд прийняв 9 листопада, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, необхідність розробки законопроекту була викликана тим, що положення чинного національного законодавства не відповідають вимогам статті 49 Конституції і статті 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (заборона катувань).

Міністр зазначає, що через вади національного законодавства особи, які мають психічні розлади і що містяться під вартою під час досудового слідства, не отримують адекватну психіатричну допомогу.

Таким чином, незабезпечення осіб, які повністю знаходяться під контролем держави, медичною допомогою призводять до порушення статті 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод.

Даним проектом закону Кабмін пропонує внести зміни до Кримінально-процесуального кодексу та запровадити інститут психіатричної допомоги для обвинувачених, які утримуються під вартою і які мають психічні розлади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування