Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко шокував колег – і йому сказали: "Заяву на стіл!"

Четвер, 8 грудня 2011, 08:35

Іван Кириленко пішов із посади голови фракції "БЮТ-Батьківщина" через реакцію на його заяву про готовність фракції підтримати низку законів заради звільнення Юлії Тимошенко.

"Кириленко вчора (6 грудня) нагородив такого, що всі були просто в шоці й терпіти його висловлювання більше не змогли", - заявив газеті "Комерсант-Україна" співрозмовник у фракції, який побажав залишитися неназваним.

"Івану Григоровичу сказали прямо: "Заяву на стіл!", - сказав він. 

За словами співрозмовника газети у фракції, у вівторок увечері "з Кириленком довго проводили виховну бесіду Олександр Турчинов і Андрій Кожем’якін".

"Тому на сьогоднішньому засіданні фракції (7 грудня) ніхто не здивувався, коли Іван Кириленко повідомив про свою відставку. Її прийняли, а також вирішили, що новим головою стане Андрій Кожем’якін", - сказало джерело. 

Як відомо, фракція "БЮТ-Батьківщина" у вівторок блокувала парламентську трибуну, вимагаючи декриміналізації ст. 365 Кримінального кодексу, за якою засуджена екс-прем’єр і голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Іван Кириленко на брифінгу заявив, що в обмін на зміну ст. 365 КК опозиція може погодитися на низку кроків і підтримати непопулярні ініціативи влади.

"Ми сказали, що готові розділити політичну відповідальність і голосувати злагоджено по непопулярних рішеннях для того, щоб вийти одночасно з політичної й економічної кризи", - сказав він.

Кириленко уточнив, що йдеться про підтримку закону "Про ринок землі", який передбачає зняття мораторію на продаж землі з наступного року, й урядового проекту держбюджету на 2012 рік.

Пізніше прес-служба фракції "БЮТ-Батьківщина" заявила, що висловлювання Івана Кириленка про можливість підтримки урядових законів – "його особиста позиція".

Сам Кириленко тоді ж підтвердив, що йому пояснили, що це – його особиста позиція.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування