Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція впевнена, що Саламатіна призначили не за професіоналізм

Середа, 8 лютого 2012, 19:52

Новопризначений міністр оборони Дмитро Саламатін некомпетентний в даній сфері.

Таку думку озвучив глава парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, екс-глава Міністерства оборони Анатолій Гриценко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Саламатін не проявив себе як людина, яка розуміється на військовій політиці, військовій стратегії, і я не впевнений, що він взагалі усвідомлює ту сферу, за яку йому тепер доведеться відповідати", - зазначив депутат.

"Ця людина жодного разу не висловлювався і, очевидно, не має власного розуміння напрямків реформування та розвитку Збройних сил, підвищення їх боєздатності, що створить серйозні проблеми в практичній діяльності", - сказав екс-міністр.

Опозиціонер наголосив, що рішення про призначення нового глави Міноборони приймав особисто президент країни, і він несе за нього відповідальність.

"Для мене очевидно, що ключовими вимогами, якими керувався Янукович при призначенні керівника військового відомства, були особиста відданість, готовність виконати будь-який наказ. Це призначення не демонструє готовність Віктора Януковича реалізовувати кадрову політику, яка була б дійсно спрямована на просування і захист інтересів держави", - сказав він.

"Янукович таким призначенням, очевидно, не дасть поштовх серйозній системній оборонній реформі, але буде спокійним за те, що армія знаходиться під надійним контролем міністра Саламатіна", - додав Гриценко.

Як відомо, у середу ввечері президент Віктор Янукович підписав указ про звільнення Михайла Єжеля з посади міністра оборони і призначив на його місце Дмитра Саламатіна.

В свою чергу у фракції "БЮТ-Батьківщина" не здивовані призначенням Саламатіна.

"Мене не здивувало і не дивує те, що пана Саламатіна призначили на посаду міністра оборони. Єдине, що я не знаю, яке він має відношення до армії", - сказав депутат Андрій Шкіль.

Він відмовився коментувати професійні якості Саламатіна, зазначивши при цьому, що, на його думку, "це продовження лінії нинішньої влади, тобто призначати своїх незалежно від того, якими б вони не були".

"Найголовніше, щоб свій... Я вважаю, що це прискорить завершення володарювання нинішнього керівництва України", - підкреслив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...