Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ув'язненим дозволили обирати собі лікаря

Четвер, 1 березня 2012, 15:49

Ув'язнені відтепер можуть самостійно обирати собі лікаря та користуватися послугами "швидкої допомоги".

Про це йдеться у спільному наказі Міністерства юстиції та Мінохорони здоров'я, повідомляє прес-служба відомства.

Згідно із затвердженим порядком, медичне обстеження ув'язнених має здійснюватися з моменту прибуття до слідчих ізоляторів.

Усі особи, які прибули до СІЗО, мають пройти медогляд з метою виявлення тілесних ушкоджень або епідемічної загрози оточенню. На кожного новоприбулого заводитиметься медична картка.

Якщо тілесні ушкодження будуть виявлені, вони мають бути детально описані. Упродовж доби керівництво СІЗО зобов’язане письмово поінформувати про ушкодження прокурора.

Водночас усі особи, які вибуватимуть із СІЗО, проходитимуть флюорографію.

У разі якщо лікарі СІЗО не можуть визначити діагноз пацієнта, хворий може бути доставлений до обраного начальником медчастини медичного закладу.

"Особа, узята під варту, має право на вільний вибір лікаря. При цьому керівництво СІЗО зобов'язано забезпечити допуск обраного особою лікаря-фахівця", - йдеться у повідомлені.

Відшкодування витрат на лікування здійснюватиметься за рахунок затриманого чи його родичів.

Згідно з наказом, невідкладна медична допомога особам, узятим під варту, має надаватися лікарем СІЗО, а у разі неможливості - бригадою швидкої медичної допомоги. У такому випадку рішення про госпіталізацію пацієнта приймають лікарі бригади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...