Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Євросоюзі знову нагадали, що Тимошенко має вийти

Понеділок, 5 березня 2012, 22:07

Європейський Союз не зможе просунутися в справі угоди про асоціацію з Україною, якщо влада країни не змінить свого ставлення до справи екс-прем’єра Юлії Тимошенко.
 
Про це заявили у понеділок представники Європейського Союзу в Празі на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу та Східного партнерства ЄС, у якому брав участь і Костянтин Грищенко від України.

Зокрема, верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Ештон нагадала, що в ЄС уже чітко давали знати владі України, що "за стандартами, які нам цінні, за європейськими стандартами до Юлії Тимошенко поставилися неналежним чином".
 
За її словами, ЄС закликає Україну "не тільки зрозуміти це", а й виправити становище, "використовуючи стандарти міжнародного правосуддя", і продовжуватиме закликати до цього й далі.
 
"Ми хочемо угоди про асоціацію, але усвідомлюємо, що політичні структури, які діють у Європі, захочуть побачити просування в цьому питанні", - цитує Ештон "Радіо "Свобода".
 
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський додав, що його країна теж хотіла б підписання, ратифікації і втілення угоди про асоціацію України з ЄС, і нагадав, що й сама Юлія Тимошенко хотіла б цього ж незалежно від того, що відбувається з нею.
 
Але, наголосив він, слова Ештон відображають тверду позицію деяких країн-членів ЄС, що "об’єктивно цього не станеться, якщо справа Тимошенко не буде вирішена, і влада України знає це".
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування