Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брат екс-президента Киргизії втік з в'язниці

Вівторок, 6 березня 2012, 09:21

Брат екс-президента Киргизії Курманбека Бакієва Ахмат, засуджений до семи років ув'язнення за організацію безпорядків в 2010 році, утік з колонії-поселення.

Інформацію про втечу підтвердили в держслужбі виконання покарань Киргизстану, повідомляє агентство "24.kg"..

За даними відомства, 24 січня 2012 року Бакієва на швидкій допомозі госпіталізували до міської лікарні №6.

"Він проходив лікування до 6 лютого, після чого для продовження курсу був переведений в один із приватних медичних центрів Бішкека. За час перебування Бакієва в стаціонарі співробітники установи №35 щодня його перевіряли, про що свідчать оцінки в журналі перевірок", - повідомляють у відомстві.

Як відзначається, при перевірці 3 березня засудженого Бакієва на місці не виявилося.

У відомстві повідомляють, що Бакієв перебував у лікарні без охорони, оскільки засуджені, що відбувають покарання в колоніях-поселеннях, від охорони звільнені.

Наразі проводяться оперативно-розшукні заходи щодо встановлення місцезнаходження Бакієва.

Брат екс-президента обвинувачувався в організації масових безпорядків на півдні країни влітку 2010 року. Він був затриманий співробітниками правоохоронних органів 21 липня 2010 у Джалал-Абаді.

На першому ж допиті, за даними прес-служби тимчасового уряду, він зізнався у своїй причетності до масових безпорядків на півдні, у результаті яких, згідно з офіційними даними, загинули 335 осіб, за неофіційними - понад дві тисячі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування