Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Будівельники станцій Клюєва отримали гроші за нагляд за власним будівництвом

П'ятниця, 9 березня 2012, 16:26

Держпідпрємство "НЕК "Укренерго" 28 лютого уклало низку угод з ТОВ "Зв’язоктехсервіс" на авторський нагляд за будівництвом ліній електропердач в Одеській області на загальну суму 772 тис грн.

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на "Вісник державних закупівель".

"Зв’язоктехсервіс" отримало кошти на авторський нагляд за будівництвом трьох об’єктів: "ЛЕП 110 кВ СЕС (Сонячна – Арциз) – Арциз та пристанційний вузол ПС 110 кВ "Сонячна – Арциз"; "ЛЕП 110 кВ СЕС (Сонячна-Рені) – Рені та пристанційний вузол СЕС (ПС 110 кВ "Сонячна – Рені") для приєднання об’єкта альтернативної енергетики до ПС 110 кВ "Рені"; "ЛЕП 110 кВ СЕС (Сонячна-Кілія") Кілія та пристанційний вузол ПС 110 кВ "Сонячна-Кілія".

Раніше "Зв’язоктехсервіс" отримав підряди вартістю 233,65 млн грн. на будівництво цих об’єктів: Сонячна-Рені коштуватиме 67,12 млн грн., Сонячна–Кілія – 96,84 млн грн., Сонячна-Арциз – 69,69 млн грн.

Це будівництво ведеться в рамках розвитку сонячної енергетики групою "Актив солар", яка контролюється братами Клюєвими. ТОВ "Зв’язоктехсервіс" через ланцюжок власників пов’язано з ліхтенштейнським трастовим фондом, який є засновником "Activ Solar GmbH", директором якого є зять Сергія Клюєва Каве Ертефай.

Нагадаємо, в лютому Андрія Клюєва було звільнено з посади першого віце-премєр-міністра – міністра економрозвитку і призначено секретарем РНБОУ. За даними "Дзеркала тижня", неочікуване звільнення Клюєва могло відбутись в тому числі через те, що президент Віктор Янукович не відразу дізнався про вартість питання розвитку сонячної енергетики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування