Обід депутату обходиться в 20-25 гривень

Вівторок, 3 квітня 2012, 10:03

Обід у їдальні Верховної Ради депутатам  обходиться в 20-25 гривень. 

Про це пише газета Комсомольська правда в Україні.

Як запевнили в апараті Верховної Ради, всі продукти, які використовуються для готування їжі, екологічно чисті й купуються на тендерній основі.

Звичайно робиться триденний запас провізії. Меню становить заступник по виробничій частині. Причому щодня в ньому міняється перелік блюд. 

"У нас тільки рецептів других блюд - 215! А якщо сюди додати перше, гарніри, десерти - біля двох тисяч вийде", - розповів інженер-технолог Надія Замковенко.

Коли починається піст, у меню з'являються пісні блюда.

Так у їдальні салат зі свіжої капусти коштує 3,56 грн, Салат картопляний з язиком - 6,36, Солянка домашня - 8,80, сирники зі сметаною й медом -11,46, корейка, запечена із грибами й картоплею - 24,39,

Брізоль із курятини, фарширований грибами - 14,74, рис варений - 2,34, чай із цукром -1,91, компот зі смородини й вишень - 3,40, хліб український - 0,30.

За словами Замковенко, депутати люблять блюда з язиком, варену вирізку або осетрину, смажену дорадо.

Якщо ж депутат скучив по якомусь блюду, то він може попросити його приготувати. "Ми дослухаємося до побажань. Але це блюдо, як правило, готується вже наступного дня й включається в загальне меню", - уточнила Замковенко.

Всі блюда готуються тільки на один день. Подати, наприклад, учорашній борщ заборонений. Не можна й відхилятися від вимог технологічних карток. 

Як відомо, в кошторисі Верховної Ради на 2012 рік на їдальню депутатів закладено, як і три останніх роки, - 1,6 мільйона гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування