Лавринович мені порадив казати, що я донька - Лутковська

Субота, 7 квітня 2012, 02:29

Кандидат на пост уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська родичка міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Цю інформацію вона підтвердила в ефірі телеканалу "Інтер".

"Я б хотіла повернутись до свого минулого і нагадати, що так само я працювала з Романом Михайловичем Зваричем, Миколою Васильовичем Оніщуком. Я дійсно багато років пропрацювала з Олександром Володимировичем Лавриновичем, настільки що нас уже просто пов'язують, бачте, вже навіть родинні стосунки (її сестра - дружина міністра юстицій)", - сказала вона.

При цьому Лутковська зазначила, що нагадала Лавриновичу про родинні стосунки.

"Коли я сьогодні розмовляла з міністром і сказала йому, що як виявилося ми з ним родичі. Він сказав: Ні-ні, ти так не кажи. Відразу говори, що дочка", - розповіла вона.

"Я не дуже розумію, у зв'язку із чим існують перестороги, що скажімо те, що я працюю на сьогоднішній день в цьому уряді, але при цьому працювала при всіх решта, що це може завадити об'єктивності", - заявила кандидат на пост.

"З приводу незалежності, мені, мабуть, що повезло, у зв’язку із тим, що ніхто не втручався ніколи у мою діяльність як урядового уповноваженого у справах Європейського суду, мені дуже повезло, моя об’єктивність зберігалась при всіх міністрах, з якими б я не працювала", - уточнила вона.

Лутковська також заявила, що вона публічно не висловлює свою позицію у справах проти колишніх членів уряду "хоча б тому, що поки у мене ще є клієнт, який називається "держава Україна", і я працюю на сьогоднішній день адвокатом держави в Європейському суді".

Як відомо, на посаду омбудсмена претендує тільки уповноважений Кабінету міністрів у справах Європейського суду з прав людини Валерія Лутковська, яку висунули депутати з провладних фракцій.

Представники опозиції відмовилися висувати свою кандидатуру на цей пост.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування