Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Молдова перегнала Україну на шляху до ліквідації віз

Понеділок, 2 липня 2012, 08:40

Євросоюз офіційно визнав відставання України від Молдови в безвізовому діалозі, оголосивши про перехід Кишинева на другий етап плану дій щодо візової лібералізації.

Про це пише Комерсант-Україна.

ЄС підписав договір про спрощення візового режиму з Молдовою, відмовившись схвалити аналогічний документ із Києвом.

Джерела стверджують, що причиною цього стали проблеми з демократією в країні. Втім, у МЗС не втрачають надії, що до кінця липня український договір все-таки буде підписаний.

За інформацією агентства УНІАН, підписання змін у договір між Україною і ЄС заблокував віце-президент ЄК Вівіан Реддінг (відповідальна за правосуддя, фундаментальні права й громадянство).

Співрозмовник газети в Брюсселі підтвердив дану інформацію. Віце-президент ЄК вважає неприпустимим підписання будь-яких договорів з Києвом у період, коли українське керівництво обвинувачують у проведенні політичних репресій.

Її позиція тим часом суперечить численним заявам європейських політиків про те, що Брюссель не "каратиме українських громадян і за дії влади" 

У той же час в українському МЗС не втрачають надії на те, що опір пані Реддінг вдасться перебороти.

Один зі співрозмовників  розповів, що попередня домовленість з цього питання вже досягнута. "Ми очікуємо, що договір буде підписаний 23 липня на зустрічі міністрів закордонних справ Східного партнерства в Люксембурзі",— заявив дипломат. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування