Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Митрополит Володимир: "Знайти шляхи до єднання поки не можемо"

П'ятниця, 20 липня 2012, 13:49

Митрополит Київський і всієї України Володимир констатує, що поки не вдається знайти шляхи до єднання православних різних конфесій.

"Розкол православних є смутком та предметом скорботи… Його дуже складно лікувати", - сказав він у інтерв’ю телеканалу "Ера".

"Знайти шляхи до єднання поки що не можемо, тому що заважає політика. Політика також відіграє роль в житті церкви", - констатував предстоятель УПЦ.

Митрополит сказав, що молиться, аби Господь вселив у серця наші дух миру і єднання, повідомляє прес-служба.

Митрополит Володимир також зазначив, що "Церква залишається при своєму Статуті, який дає їй самостійність в управлінні".

"Розмови про автокефалію чи автономію на Соборі не порушувалися зовсім. Якщо якісь були пропозиції, то комісія мала це розглянути й доповісти Синоду, а потім на Собор… Але поки ця комісія успіху не мала", - сказав він.

"Із 34 єпископів, у яких ми запитали думку про роботу комісії та її існуванні, 32 відповіли негативно", - зазначив владика.

На зауваження, що декому не терпиться самому покерувати Церквою, користуючись станом здоров'я митрополита, Володимир відповів, що такі явища не систематичні, але є, як винятки.

"Це дуже сумно. Тому що серед череди Христової мають бути й пастирі, й ті, кого пасуть, об'єднані однією любов’ю й одні напрямком. Комусь хочеться влади церковної й хтось докладає якісь зусилля, але без Бога не до порога", - сказав митрополит.

"І якщо Господь не поставить, то не допоможе ні гординя, ні кошти, ні войовничість характеру", - додав владика.

Говорячи про свою хворобу, митрополит Володимир, який користується інвалідним візком, зазначив, що духовна й фізична хвороби пов’язані, але все в руках Божих і "без нас Бог не рятує нас".

Хвороби на його думку, можна сприймати і як покарання Боже людині за гріхи та неправедне життя, і як винагороду, аби стати людянішими і "дозріти" до Царства Божого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...