Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черкасах молодь пройшла траурним маршем

Понеділок, 9 липня 2012, 21:43

Близько 80 молодих людей, які протестують проти закону про мовну політику, 9 липня пройшли траурним маршем по центру Черкас.

Акція почалася близько 18:30 і закінчилася в 19:15, повідомляють "Українські новини".

Марш пройшов по бульвару Шевченка від Європейської площі до Соборної площі і був приурочений до дня народження президента Віктора Януковича.

Молоді люди йшли з заклеєними чорним скотчем ротами, несучи написаний на чорному полотні транспарант "У Президента - свято, в України - траур".

Також вони несли похоронний вінок із штучних квітів і портрет Януковича з чорною смужкою.

Учасники акції зупинилися перед Соборній площею, де в цей час проходила репетиція учасників шоу "Майдан's", далі обійшли площу і зупинилися перед будівлею обласної державної адміністрації, де поклали вінок до входу.

Павло Прібіш, представник "Молодого Народного Руху України", повідомив, що учасники акції представляють різні організації, або взагалі не належать до якихось політичних сил.

За його словами, молоді люди, в основному студенти черкаських вузів, таким чином, висловили протест проти ухвалення закону про мовну політику, а також проти знесення наметового містечка опозиції 6 липня.

За словами громадського діяча Данила Майорова, учасники ходи планують проводити безстрокову акцію протесту, однак тепер не стояти на місці, а постійно рухатися.

7 липня молоді люди перекривали рух по бульвару Шевченка біля Соборної площі, безперервно рухаючись пішохідним переходом з гаслами "Мій протест", "Моя мова", "Маю право".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування