Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Києву обіцяють Європу за умови відданості цінностям

Вівторок, 4 вересня 2012, 18:57

Підписання Угоди про асоціацію між Європейським союзом і Україною залежатиме від відданості Києва європейським цінностям.

Про це заявив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, виступаючи у вівторок у Брюсселі на щорічній конференції глав делегацій ЄС, передає "Інтерфакс-Україна".

Баррозу нагадав дипломатам, що ЄС почав переговори щодо угоди про асоціацію, включаючи глибоку та всебічну зону вільної торгівлі з чотирма з шести східних партнерів.

"Ми завершили переговори з Україною, але підписання Угоди буде залежати від відданості Києва європейським цінностям. Я сподіваюся, що до часу проведення третього саміту Східного партнерства, який відбудеться наступного року, буде завершено більше таких угод, особливо з Молдовою", - заявив президент ЄК.

Він висловив упевненість, що країнам Східного партнерства "потрібна активна і впливова Європа".

"Решта світу також потребує видимої Європи, яка здатна грати свою повну роль в сусідстві і в світових справах", - підкреслив президент ЄК.

Баррозу знову заявив про відданість ЄК підтримці реформ в країнах "політики сусідства не тільки на південь, але й на схід".

"Тут ми підтримуємо тих, хто хоче консолідувати демократію та відкрити економіки за допомогою приєднання до підходу Комісії і Зовнішньополітичної служби", - підкреслив президент Єврокомісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування