Судді пригрозили покаранням учасникам акції "Волю Павліченкам!"

Понеділок, 3 грудня 2012, 19:38

Рада суддів України закликала організаторів та учасників акції "Волю Павліченкам!" не тиснути на суд, так як це тягне за собою юридичну відповідальність.

Про це йдеться в заяві Ради суддів України, опублікованій на офіційному сайті.

"Згідно з Конституцією і законами України суди вирішують передані їм справи безсторонньо, на підставі представлених сторонами обвинувачення і захисту доказів відповідно до закону", - наголошується в заяві.

"Перегляд судових рішень можливий тільки в передбачений процесуальним законом спосіб", - уточнили судді.

"Проведення масових акцій з метою схилити суд до прийняття бажаного судового рішення є нічим іншим як спробою тиску на суд і втручанням в діяльність по здійсненню правосуддя, що неприпустимо в демократичному суспільстві", - йдеться у зверненні.

"Згідно зі ст. 126 Конституції вплив на суддів у будь який спосіб забороняється і тягне за собою юридичну відповідальність", - нагадали судді.

"Нехай ваші патріотичні почуття членів громадянського суспільства візьмуть гору над бажанням публічно висловити слова солідарності й підтримки засудженим членам громадського об'єднання", - звернулися вони до активістів.


Як відомо, 25 листопада в Києві пройшов марш футбольних фанатів на підтримку Дмитра та Сергія Павліченків, засуджених за вбивство судді Шевченківського районного суду Сергія Зубкова.

У понеділок співачка Руслана провела прес-конференцію в наручниках і під наглядом двох охоронців. Таким чином артистка презентувала акцію під назвою "Не мовчи" на знак протесту проти вироку сім'ї Павліченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування