Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Польщі: ЄС має відмінити візи для українців, бо вони не влада

Четвер, 6 грудня 2012, 20:13

Європейський Союз має відмінити візи для українців без жодних додаткових умов.

Таку думку озвучила віце-глава польського Міністерства закордонних справ Катажина Пелчинська-Наленч у Варшаві на організованій PAUCI конференції на тему України, повідомляє УНІАН.

Вона зазначила, що ЄС повинен дозволити громадянам України в'їжджати на його територію одразу після виконання підписаного два роки тому назад плану запровадження безвізового режиму - без виставляння жодних додаткових умов пов'язаних з ситуацією у державі.

"Незважаючи на ситуацію в інших справах безвізових рух для громадян України повинен бути запроваджений. Це політика стосовно людей, а не до влади, і за помилки влади не повинні потерпати люди", - сказала вона.

Польський дипломат також назвала відкриття східного кордону Євросоюзу найкращим способом зближення українців з європейським об'єднанням.

Як відомо, 45-мільйонна Україна, котра є найбільшим безпосереднім східним сусідом 27 держав ЄС, розпочала переговори про запровадження безвізового режиму для своїх громадян у 2008 році.

У жовтні 2010 року Україна та ЄС підписали "План запровадження безвізового режиму", котрий поділений на 2 етапи: підготовка необхідного законодавства та запровадження необхідних реформ, а його положення стосуються 4 сфер: безпеки документів, нелегальної міграції, безпеки громадського порядку та громадянських прав та свобод.

Підписаний документ на відміну традиційних "дорожніх карт", підписання якої добивалися спочатку українська влада, не передбачатиме автоматичного скасування віз у випадку його виконання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування