Мельниченко: Кучма хотів викупити плівки за 2 мільйони доларів

Неділя, 3 лютого 2013, 17:23

Колишній майор Держохорони Микола Мельниченко стверджує, що екс-президент Леонід Кучма намагався викупити у нього оригінал запису із згадкою про Георгія Гонгадзе за два мільйони доларів.

"Якщо Кучма вважає, що у нього немає нічого спільного з убивством журналіста Георгія Гонгадзе, навіщо він запропонував мені два мільйони доларів США за оригінальну плівку? Щоб уникнути кримінальної відповідальності за злочин", - цитує Мельниченка польська газета Rzeczpospolita, повідомляє ZN.UA.

За словами екс-майора, його присутність в Україні "Кучму завжди нервувала". Зокрема, заявив він, до нього підходила людина "від Пінчука" і пропонувала 10 мільйонів доларів, щоб він "просто поїхав - тому що Леонід Данилович дуже сильно нервує".

Як повідомлялося, 29 січня Печерський районний суд Києва визнав винним у вбивстві Гонгадзе екс-генерала МВС Олексія Пукача і засудив його до довічного позбавлення волі.

Пукач зізнався, що власноруч задушив журналіста. А після винесення вироку він фактично визнав причетність до злочину вищих осіб держави, порадивши запитати про мотиви вбивства у Леоніда Кучми і екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Сам Кучма спростовує свою причетність до загибелі журналіста.

У березні 2011 року проти Кучми було порушено кримінальну справу за звинуваченням у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели згодом до вбивства Гонгадзе.

Однак у грудні того ж року Печерський районний суд Києва визнав порушення справи незаконним. Записи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...