Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція хоче розслідувань, регіонали називають це тиском

Вівторок, 5 лютого 2013, 08:55

Опозиція пропонує ВР розслідувати факти катувань Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, а також причетності керівництва Партії регіонів до вбивств Євгенія Щербаня і Євгенія Кушнарьова.

Проект постанови про створення відповідної тимчасової слідчої комісії парламенту зареєстрував народний депутат Юрій Одарченко ("Батьківщина").

"Абсолютно очевидно, що в убивстві Євгена Щербаня був зацікавлений нинішній президент (Віктор Янукович). Суспільство не вірить і в офіційну версію загибелі Євгена Кушнарьова. Комісія засвідчить і оприлюднить усі ці факти", - заявив він газеті "Комерсант-Україна".

Проект постанови передбачає, що комісію очолить сам Одарченко, його заступником буде депутат "Свободи" Олег Осуховський, а всього до складу ТСК увійдуть чотири народні депутати від Партії регіонів, три – від "Батьківщини" і по одному від фракцій УДАР, "Свободи" і Компартії.

"Поки представників влади в комісії немає, хоча ми сповістили їх у відповідному порядку. Але сьогодні ситуація в парламенті змінилася – слідча комісія може бути створена навіть при небажанні Компартії та Партії регіонів", - заявив Одарченко.

Проте великих надій на те, що ТСК все ж таки буде створена, в опозиціонерів нема.

"Стане влада реагувати на все це чи ні? Напевно, це залежить від реакції громадськості. Але краще робити хоч щось, ніж не робити нічого", - зазначив депутат. 

У Партії регіонів підтвердили: опозиція може створити ТСК самостійно за наявності 150 голосів депутатів, однак підтримати цю ініціативу відмовилися.

"Ми не будемо брати участь у таких "хотілках" опозиції", - заявив "регіонал" Володимир Олійник.

"Якби ГПУ затягувала розслідування справи, або суд після розгляду не підтвердив висунутих обвинувачень, безумовно, можна було б пред'явити Генпрокуратурі якісь претензії. Але в цьому випадку, коли ГПУ направляє матеріали за підозрою в організації убивства Щербаня до суду, створення ТСК – це тиск на прокуратуру, це неприпустимо", - додав він.

Як відомо, у січні Генпрокуратура пред'явила Юлії Тимошенко обвинувачення в організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

Євгена Кушнарьова смертельно поранили на полюванні 16 січня 2007 року, а визнаний винним у ненавмисному убивстві депутат Харківської облради Дмитро Завальний був амністований. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:01
На Донеччині судитимуть жінку, яка на тиждень лишила трьох дітей без нагляду: молодший син згорів живцем
17:58
Brave1 у 12 разів збільшить гранти на військові розробки: як працює головний техно-кластер української армії
17:53
Україну на інвестиційному саміті SelectUSA у США в червні представлятимуть 15 стартапів
17:36
Глава МЗС Італії проти використання зброї, яку надсилає країна, для ударів по РФ 
17:33
Тариф на електрику для населення може зрости вже цьогоріч – Держенергонагляд
17:30
Детінізація торгівлі: в Україні зростає кількість чеків та легального виторгу
17:14
відеоНа Одещині знищили морську міну
17:12
Від системи "Шлях" відключили ще 12 перевізників, чиї водії не повернулися до України
17:10
УЗ анонсувала запуск модернізованого електропоїзда "Львів-Рівне"
17:07
В Україні за час великої війни відновили більше 500 зруйнованих Росією медзакладів
Усі новини...
Реклама: