Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Балоги готові боротися за його мандат в Європейському суді

Субота, 9 лютого 2013, 10:36

"Єдиний центр" відстоюватиме мандат нардепа Павла Балоги всіма доступними методами, зокрема шляхом звернення до Європейського суду з прав людини.

Про це йдеться у зверненні партії до глав дипломатичних представництв в Україні, глави Європейського парламенту Мартіна Шульца, президента ПАРЄ Жан-Клода Міньйона, єврокомісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле, передає Інтерфакс-Україна.

"Єдиний Центр" розцінює позбавлення Балоги мандата за рішенням суду як "спробу влади провести ревізію результатів виборів на виборчому окрузі № 71", на якому переміг Павло Балога.

"Командою кандидата від Партії регіонів був ініційований судовий процес про визнання бездіяльності виборчих комісій в окрузі. З метою отримання неправдивих доказів порушень виборчого процесу при підготовці розгляду справи у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ) правоохоронними органами чинився тиск на представників комісій та громадськість округу", - наголошується у зверненні.

У заяві партії йдеться, що влада "діє всупереч Конституції України і виборчого законодавства України, яке не передбачає підстав для оскарження результатів виборів після відповідного рішення ЦВК щодо визначення переможця".

"Наша політична сила висловлює свій протест проти упередженого судочинства в Україні, заявляє про свій намір захищати результати виборів по 71-му округу всіма доступними методами, зокрема, звернутися до Європейського суду з прав людини. Ініційований проти Павла Балоги незаконний судовий процес вважаємо помстою депутатам "Єдиного Центру" за незалежну і самостійну позицію у Верховній Раді, послідовну і об'єктивну критику влади", - підкреслює партія у своєму зверненні.

Як повідомлялося, ВАСУ в п'ятницю визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах № 11 (Вінниця) та № 71 (Закарпатська обл.) Де обрані відповідно Олександр Домбровський та Балога, а також зобов'язав Центральну виборчу комісію провести повторні вибори в цих округах .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування