Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Королевська вирішила зайнятися жінками, бо керувати міністерством просто

П'ятниця, 1 березня 2013, 17:42

Кабінет Міністрів розгляне Держпрограму забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків до 2016 року.

Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, яку цитує її прес-служба.

Документ вже практично готовий і буде поданий до уряду найближчим часом.

"Ми маємо системно вирішувати гендерні проблеми. Базовим документом у цій сфері повинна стати Державна програма забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків", - вважає вона.

"Це дасть змогу не тільки вдосконалити законодавчу базу у цій сфері, встановити європейські стандарти, але й, наприклад, скоротити розрив у рівні заробітної плати чоловіків та жінок", - зазначила Королевська.

За її словами, сьогодні такий розрив в оплаті праці становить 29,5%. До того ж, жінки очолюють лише 26% малих підприємств, 15% – середніх і лише 12% – великих.

Загалом у світовому рейтингу представництва жінок у владі Україна посідає 118 місце зі 180 країн, а у рейтингу рівноправ’я за статтю – 64 місце з 135-ти.

Поміж цілей державної гендерної політики Королевська відзначила забезпечення рівних прав для жінок і чоловіків та захист дітей і материнства.

"Я – мати двох синів, і хочу мати ще дітей. А тому по доброму заздрю й схиляю голову перед жінками, які виховують значно більше діток. Скажу відверто: керувати міністерством простіше, ніж виховувати дітей", – резюмувала Королевська.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування