Суд визначиться з мірою запобіжного заходу для Романюка за 2 тижні - Аваков

Четвер, 28 березня 2013, 23:23

Суд Італії ухвалить рішення про запобіжний захід щодо кандидата на виборах 2012 року в 94 окрузі Віктора Романюка протягом двох тижнів.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив депутат фракції "Батьківщина" Арсен Аваков.

"Отже, рішення про запобіжний захід Романюку буде винесено протягом двох тижнів. Дуже шкода - великодні свята в Італії - вихідні - трохи затягнеться", - заявив він.

"Рішення буде виносити колегія суддів. Ми розраховуємо на позитивне рішення, спираючись на прецеденти в тому числі по мені", - додав він.

"Крім того, в найближчі дні захист додатково заявить клопотання про поруку за Романюка з боку Яценюка, Турчинова й Авакова. Відповідні повноваження і документи я сьогодні привіз до Італії...", - заявив Аваков.

Як відомо, раніше Аваков повідомив, що вилітає до Італії, щоб допомогти захисту Романюка.

"За рішенням, прийнятим за підсумками наради з Арсенієм Яценюком і Олександром Турчиновим, вилітаю на два дні в Італію - для координації та організації захисту Романюка, затриманого за інспірованим ордером правлячого режиму. Захистимо!", - сказав він.

Аваков перед виборами сам пройшов таку процедуру, тому що за ордером українського Інтерполу також був затриманий в Італії.

Італійський суд звільнив його з-під варти і відмовив Україні в екстрадиції, оскільки його захист довів, що його переслідують з політичних мотивів.

Ввечері 28 березня адвокат Романюка заявив, що не бачить іншого варіанту захисту, ніж прохання про політичний притулок в Італії.

22 березня Романюк, який був конкурентом Засухи на виборах, був затриманий в Мілані, де і досі перебуває у тюрмі Сан Вітторе.

У вівторок в Україні Шевченківський суд обрав Романюку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В середу суд в Мілані почав розгляд його справи про запобіжний захід.

На виборах до парламенту 28 жовтня представник Об'єднаної опозиції Віктор Романюк переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху (ПР) із відривом майже у 10 тисяч голосів. Однак окружна виборча комісія, опираючись на рішення судів, визнала голоси більше 30 тисяч виборців недійсними.

У зв’язку з цим ЦВК не визнала результатів виборів, тому там мають відбутися повторні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування