Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук божиться, що його орган двопалатну Раду не готує

Середа, 3 квітня 2013, 16:55

Конституційна асамблея не розглядає питання двопалатного парламенту в новій редакції Основного закону, над якою цей орган працює.

Про це заявив перший президент, глава Конституційної асамблеї Леонід Кравчук журналістам у середу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз Конституційною асамблеєю питання двопалатного парламенту і зміни ладу не розглядаємо, розглядати не будемо. У нас немає такого завдання", - сказав він.

У той же час він пояснив, що подібні зміни можуть бути внесені в документ, розроблений Конституційною асамблеєю (після прийняття його членами цього органу) на рівні президента чи парламенту перед голосуванням.

Він також підкреслив, що в даному питанні "прикритися" Конституційною асамблеєю не вийде.

За словами глави асамблеї, ті зміни, які будуть внесені в нову редакцію Конституції вже в парламенті, - це відповідальність Верховної Ради, а не асамблеї.

Крім того, на думку Кравчука, президент Віктор Янукович не погодиться на те, щоб главу держави обирали в парламенті.

"Я не чув від президента ніколи навіть в бесіді з ним один на один, що він прихильник обрання президента у парламенті. Він ніколи цього не говорив, і я думаю, він ніколи на це не погодиться, бо це не так просто - обрати президента в парламенті", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування