Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-прем'єра Таджикистану випустили з СІЗО, екстрадіювати не будуть

Четвер, 4 квітня 2013, 17:44

Екс-прем'єр Таджикистану Абдумалік Абдулладжанов, до якого раніше суд застосував екстрадицій арешт, звільнений із-під варти з Київського слідчого ізолятора.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прокуратурі Київської області в четвер.

"Так, сьогодні його випустили з СІЗО", - підтвердили там.

При цьому в облпрокуратурі не повідомили, на підставі чого Абдулладжанов був випущений на волю.

Водночас, Генпрокуратура повідомила, що Україна не буде екстрадіювати Абдуллажданова у Таджикистан.

"Українська сторона екстрадіювати Абдулладжанова не буде", - заявили агентству в прес-службі відомства в четвер.

Як відомо, Абдулладжанов був затриманий працівниками лінійного відділу в аеропорту "Бориспіль" ГУ МВС України у Київській області 5 лютого 2013 року після того, як він прибув рейсом "Лос-Анджелес - Амстердам - Київ".

У Державній міграційній службі України повідомили, що Абдулладжанов поки не звертався по статус біженця.

Однак Управління верховного комісара ООН у справах біженців нагадало Києву, що Абдулладжанов має статус біженця у США й тому, згідно з міжнародним правом, не може бути екстрадійований до будь-якої країни.

7 лютого Бориспільський міськрайонний суд (Київська обл.) задовольнив подання прокуратури про тимчасовий арешт Абдулладжанова на 40 діб.

18 лютого Генеральна прокуратура Таджикистану направила до Києва офіційні документи, необхідні для екстрадиції екс-прем'єра республіки.

15 березня Шевченківський райсуд Києва застосував екстрадиційний арешт до екс-прем'єра Таджикистану. Естрадиційний арешт не означає, що людину обов'язково екстрадіюють. Це запобіжний захід до рішення про те, чи буде екстрадійовано людину.

21 березня Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Шевченківського райсуду Києва про екстрадиційний арешт екс-прем'єра Таджикистану. Рішення оскарженню не підлягає. Абдулладжанов залишається під екстрадиційним арештом до рішення про його екстрадицію на батьківщину, але не більше ніж на 12 місяців.

Екс-прем'єр Таджикистану, який останні 15 років проживав у США, звинувачується на батьківщині за наступними статтями Кримінального кодексу Таджикистану: 179 частини 3 і 4 (тероризм, поєднаний із замахом на життя представника влади, у складі організованого угрупування), 186.1 (бандитизм), 187.2 (організація злочинного співтовариства), 245.4 (присвоєння чи розтрата держмайна в особливо великих розмірах), 306 (насильницьке захоплення влади чи насильницьке утримання влади), 309.2 (диверсія у складі організованого угруповання).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: