Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" влаштували "переворот" на засіданні ТСК з побиття журналістів

Четвер, 20 червня 2013, 17:35

На засіданні тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня у Києві представники ПР і КПУ влаштували демарш та пішли із засідання.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав член ТСК, "свободівець" Андрій Іллєнко.

"Причина (демаршу. – УП) - сьогодні має затверджуватися попередній звіт ТСК. Попередній звіт є правдивим і розкриває суть провокацій влади 18 травня. І саме це змусило провладних депутатів зривати роботу комісії", - заявив Іллєнко.

За його словами, опозиційні депутати - члени ТСК - все одно планують підписати звіт, відправити його спікеру ВР Володимиру Рибаку та вимагатимуть його оприлюднення на засіданні парламенту.

У свою чергу в Партії регіонів заявили, що роботу ТСК було зірвано через те, що голова ТСК – нардеп від "Батьківщини" Віталій Ярема – робив спроби сфальсифікувати попередній звіт та використовує слідчу комісію у своїх - суто політичних - цілях.

Як заявила "регіоналка" Олена Бондаренко, під час засідання комісії Ярема "спробував протягнути завідомо фальшивий і заполітизований звіт про роботу ТСК", повідомили у прес-службі ПР.

"Фактично весь текст звіту побудований на тенденційних і особистісних оцінках. Зокрема, він спробував "покривати" протиправні дії окремих учасників масової акції - представників "Свободи", які в той день скалічили людей, що знаходилися в БРДМі. Ярема навіть не вважав за потрібне пояснити, з чого ж почалася бійка. Він також проігнорував факти про те, що молодчики, що влаштували бійку зі "свободівцями", минулої суботи охороняли з'їзд "Батьківщини", - заявила Бондаренко.

За її  словами, Ярема також "забув згадати в звіті те, що вказує на причетність опозиційних сил до "заварухи". При цьому він не посоромився дати політичну оцінку діям співробітників міліції".

Також Бондаренко заявила, що правоохоронні органи "досі не дали повноцінні відповіді на багато питань, що цікавлять членів ТСК".

"У таких обставинах затверджувати звіт про роботу ТСК просто неприйнятно. Саме тому ми запропонували внести до нього письмові зміни ", - повідомила Бондаренко.

Проти затвердження звіту виступили 4 з 7 присутніх на засіданні нардепи - Андрій Пінчук, Олександр Зубчевський, Ірина Горіна і Олена Бондаренко. Голова комісії Віталій Ярема, нардепи Андрій Іллєнко та Степан Курпіль наполягали на прийнятті звіту в запропонованому вигляді.

"Відмовившись затверджувати звіт у початковому варіанті, ми запропонували його доопрацювати, подати до нього правки в письмовому вигляді і паралельно підготувати проект постанови ВР про перенесення слухання попереднього звіту ТСК на 2 червня. У відповідь Ярема пригрозив завтра ж вийти на брифінг і звинуватити нас у тому, що ми нібито гальмуємо роботу комісії", - додала Бондаренко.

За її словами, представники ПР у ТСК "зроблять все можливе, щоб у підсумку звіт комісії містив не тенденційні, а цілком збалансовані оцінки подій, що відбулися 18 травня під час мітингу оппозиції".

У свою чергу заступник голови ТСК, "регіонал" Андрій Пінчук заявив, що звіт ТСК потрібно перенести на 5 липня, оскільки на сьогоднішній день звіт не готовий.

"Сьогодні на засіданні ми побачили проект цього попереднього звіту, в якому однобоко висвітлена позиція ТСК. В ньому абсолютно не вказано те, що бійку почали - за інформацією правоохоронних органів - представники "Свободи", що один із спортсменів був охоронцем на з'їзді "Батьківщини". Про те, що деякі учасники бійки є прихильниками "Свободи", - заявив Пінчук.

Також, за його словами, "на даний момент ми не змогли розібратися, які ушкодження були нанесені Ользі Сніцарчук, тому що фотографій немає".  "Чи можна це кваліфікувати, як напад на журналістів або просто хуліганство по відношенню до дівчини? Немає об'єктивних даних, щоб зробити висновки. Ці висновки зроблені за нас" - підкреслив він.

Також Пінчук заявив, що голова ТСК- Ярема – з самого початку неправильно організував роботу комісії: "Замість того, щоб запрошувати на засідання учасників конфлікту з усіх боків, він цього не зробив".

Як відомо, ТСК було створено для розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня у Києві. Головує в ТСК нардеп від "Батьківщини" Віталій Ярема, його перший заступник - "регіонал" Андрій Пінчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...