Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" визнав український реверс, але тепер він "небезпечний"

Вівторок, 4 червня 2013, 11:58

У "Газпромі" заявляють, що реверсні поставки газу в Україну з Європи небезпечні, так як проводяться без участі постачальника газу.

Про це сказав заступник глави "Газпрому", гендиректор "Газпром експорт" Олександр Медведєв на прес-конференції в Москві, передає УНІАН.

"Не можна в односторонньому порядку говорити, що ми введемо реверс. Це не тільки некоректно, але і небезпечно з усіх точок зору. Я не хочу коментувати це, тому що ми повинні проаналізувати те, що відбувається, і хто є учасником (реверсних поставок)" , - зазначив він.

"Але із загальних міркувань: для проведення реверсних операцій необхідна згода всіх залучених сторін - постачальника, покупця, транспортного оператора, власника транспортної системи", - сказав Медведєв.

При цьому він зазначив, що для континентальної Європи реверс дуже поширене явище і "Газпром" є його учасником, але при цьому всі контракти і технічні умови таких операцій узгоджені.

За словами заступника глави "Газпрому", реверс реверсу різниться, так як буває фізичний реверс і віртуальний реверс.

Він назвав віртуальний реверс без участі постачальника "самодіяльністю", підкресливши при цьому, що мова йде про складну технічну систему газопроводів, що йдуть з Росії через Україну до Європи.

"Тут самодіяльністю можна займатися, але на конкурс Євробачення навряд чи потрапиш", - сказав Медведєв.

Як відомо, раніше в Росії реверс газу з Європи називали "фантастикою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...