Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керченські журналісти просять захистити їх від нападок влади

Середа, 4 вересня 2013, 18:14

Керченські журналісти просять жителів України про допомогу, оскільки місцеві чиновники чинять на них тиск із метою знищення.

Про це заявляє інтернет-видання Керч.ФМ, яке належить ТРК "Бриз".

"Місцеві чиновники у будь-який спосіб, залучаючи міліцію, податкову, комунальні служби, "кишенькових" депутатів, вирішили знищити керченську ТРК "Бриз", - говориться в заяві.

Щоб зупинити "незаконне знищення ЗМІ", журналісти повідомляють про старт акції солідарності "Захистимо своє право на правду".

Видання Керч.ФМ зазначає, що за кількістю читачів воно – один із лідерів серед інтернет-видань Криму, але "зараз робота телерадіокомпанії та сайту під загрозою зриву через цілу низку незаконних і неправомірних дій місцевих чиновників, депутатів і комунальників".

Керченські журналісти просять громадськість підтримати ТРК "Бриз" і Керч.ФМ, "захистити свободу висловлювань думок кожної людини", щоб Україна не перетворилася знову на тоталітарну державу.

"Зібравши якнайбільше підписів людей, яким небайдужа свобода слова, ми зможемо залучити до проблеми впливові ЗМІ країни, всеукраїнські й міжнародні правозахисні організації", - вважають у виданні.

Журналісти пропонують підписати звернення до президента Віктора Януковича, до комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформації, уповноваженого з захисту прав людини в Україні, голови Ради Міністрів АР Крим Анатолія Могильова та звернення до депутатів Керчі.

Також вони вважають корисним подзвонити на гарячі лінії президента, Кабінету міністрів (0 800 507 309), омбудсмена України (0-800-50-17-20), голови Радміну АРК (0-800-505-525).

Також громадяни можуть запропонувати "свою допомогу як волонтери при зборі підписів проти знищення незалежних ЗМІ у Криму" та взяти участь у мирних зборах, які будуть організовані журналістами й правозахисниками в рамках кампанії.

Минулого року мер Керчі Олег Осадчий назвав виродками й "говнюками" журналістів сайту Kerch.FM і ТРК "Бриз", які критикували сумнівну художню якість нового пам'ятника, який споруджувався у Керчі за бюджетні кошти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
21:27
фото"Схеми": Заступник генпрокурора живе у будинку, який куплений в 6 разів дешевше за ринкову ціну
21:09
фото7 людей постраждали від російських обстрілів на Дніпропетровщині, серед них 6-річна дитина
21:01
OpenAI запускає інструмент для виявлення діпфейків на тлі скандалів з впливом ШІ-контенту на вибори
Усі новини...
Реклама: