Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори мера в Москві: порушення, низька явка і "антипіар" Навального

Неділя, 8 вересня 2013, 15:17

Голосування на виборах мера Москви, за даними на 13:00 за московським часом , проходить спокійно , без суттєвих порушень.

Про це 8 вересня повідомив глава передвиборного штабу кандидата в мери Москви Олексія Навального Леонід Волков.

"Наші екзит -поли дають дуже хороші і оптимістичні результати. Велику стурбованість викликають списки для голосування вдома, з ними дуже багато маніпуляцій: списки складаються не за законом, штучно роздуваються. Сумарно до списків для голосування на дому включено близько 100 тисяч виборців (близько 3% від прогнозованої явки)", - зазначив Волков.

За його словами, ці 3% можуть стати вирішальними.

Також Волков зазначив , що явка на виборах - низька: " Порівнюючи явку з тієї , що була на президентських виборах 2012 року , можна прогнозувати підсумкову явку в межах 45%, що, звичайно, дуже мало".

За інформацією Волкова, друга велика зона ризику - це голосування солдатів - строковиків. За його словами, є виборчі дільниці, на які солдати приходять сотнями.

"Ми намагаємося оцінити загальна їх кількість . За нашими оцінками , таких солдатів , які мають право голосувати в Москві , не більше 15 тисяч. Якщо буде істотно більше, це буде вказувати на фальсифікацію" , - заявив глава штабу Навального.

Фото - 08-09.ru
Фото - 08-09.ru

Разом з тим за даними сайту 08- 09.ru, де вказуються зафіксовані порушення на виборах мера Москви  вранці "Росвибори" повідомили, що відкриття виборчих дільниць пройшло без значних порушень.

"Мали місце невеликі труднощі з допуском спостерігачів , як правило пов'язані з незнанням процедури реєстрації членами УІКов. Після недовгих суперечок спостерігачі в підсумку були допущені на дільниці", - зазначається на сайті.

На ряді дільниць спостерігачі повідомляють про присутність у приміщенні представників управ, адміністрацій та інших підозрілих осіб .

У 8:44 по Москві на 10 хвилин відключилися всі камери на УІКах. "Як вдалося з'ясувати, збій пов'язаний з проблемами з сервером веб-трансляцій, таким чином, безперервний запис мав зберегтися. У разі, якщо в записі буде пробіл, це може стати підставою для суду не прийняти запис як доказ", - зазначають спостерігачі.

Пізніше стало відомо , що на плакатах, які роздають на виїзному голосуванні, використовується текст, в якому Олексій Навальний представлений не як адвокат, а як блогер з 2 судимостями.

"Це не відповідає затвердженому Мосізбіркомом тексту. Інформація підтверджується на кількох УІКов (наприклад , ДВК № 706)", - відзначають спостерігачі.

Фото - 08- 09.ru
Фото - 08- 09.ru
Фото - 08-09.ru
Фото - 08-09.ru

У 13:16 за  московським часом перестав працювати найбільший ресурс , що фіксує порушення під час перебігу голосування по всій Росії. "Є підозра на DDOS - атаку", - зазначили в штабі Навального .

Фото - 08- 09.ru
Фото - 08- 09.ru

У свою чергу в штабі кандидата в мери Сергія Собяніна заявили , що серйозних порушень на виборах не зафіксували, відзначені лише випадки відмови роботи КОІБ.

"Серйозних порушень я особливо не помітив. Були по багатьом ділянкам відмови КОІБ, але оскільки є резервні урни для голосування, оперативно ставили резервні урни" , - зазначив керівник юридичної групи штабу Собяніна, член Мосгорізбіркома Андрій Парамонов, передає "Інтерфакс".

За його словами, явка на голосування "досить велика".

Станом на 12:00 явка в Москві склала 7,14%. "Рік тому на президентських в цей час 12,4%", - зазначає телеканал "Дождь".

Відзначимо також, немає інформації про те, як можуть проголосувати громадяни, які перебувають у день виборів за кордоном. Так, наприклад, Павло Шеремет на своїй сторінці у Twitter повідомив, що хотів проголосувати в Києві.

"Неможливо. Посольство закрите, консульство теж. Кажуть, що муніципальні вибори - місцева проблема", - зазначив він.

Нагадаємо, 8 вересня в Москві проходять дострокові вибори мера. На пост столичного градоначальника, крім Навального, претендують ще п'ять осіб: т.в.о. мера Москви, самовисуванець Сергій Собянін, заступник голови ЦК КПРФ Іван Мельников, голова "Справедливої Росії" Микола Левич, кандидат від ЛДПР Михайло Дегтярьов, голова партії "Яблуко" Сергій Мітрохін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...