Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко погрожує Росії, що Україна купуватиме тільки "потрібний" газ

Четвер, 7 листопада 2013, 10:42

Україна, у разі продовження використання формального підходу Росією, мінімізує закупівлі газу і буде закуповувати обсяги, необхідні виключно для своїх потреб.

Про це заявив віце-прем'єр Юрій Бойко на прес-конференції в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У жовтні для комунальної сфери ми фактично використовували обсяги, які знаходяться в наших сховищах, і ми не плануємо брати у "Газпрому" великих обсягів газу. Вони будуть не великі, на це нам грошей вистачить", - розповів він.

"І надалі, якщо такий формальний підхід буде з боку наших партнерів. Ми також будемо підходити з точки зору тільки забезпечення власної комунальної сфери, а забезпечення підтримки в пікові режими - транзиту з боку НАК для "Газпрому" - це вже буде завдання, яке ми будемо проводити факультативно", - сказав віце-прем'єр.

Також він нагадав, що у зимовий період російський газ закачується в українські ПСГ для двох цілей: для створення необхідного запасу на будь-які непередбачувані ситуації, і для того, щоб у піковий період низьких температур використовувати запаси ПСГ для страховки транзиту газу до Європи.

Бойко також заявив, що "Нафтогаз України" за час дії контракту, підписаного екс-прем'єром Юлією Тимошенко, скоротив обсяги закупівлі газу у російського АТ "Газпром" в чотири рази.

"Ми відкрили ринки для приватних компаній - як західних, так і східних, - і за рахунок цього як держава в особі НАК "Нафтогаз України" скоротили закупівлю газу у російського "Газпрому" за контрактом, який підписав попередній уряд на чолі з Юлією Тимошенко. Ми досить скоротили закупівлю газу за цим контрактом... Приблизно в чотири рази", - сказав він.

За його словами, для України вкрай важливо таке скорочення: "Чим більше ми будемо закуповувати газу за цим контрактом, тим більше втрат буде нести наша економіка".

"У нас є контракт з транзиту російського газу і ми його виконуємо в повному обсязі. Більше того, ми в цій частині не задоволені, так як обсяги транзиту через нашу країну падають і це є предметом для додаткових переговорів з нашими російськими колегами", - сказав він.

За словами Бойка, заходи, які вживає РФ "в обхід нашої країни, ми розцінюємо як ущемлення наших національних інтересів і виступаємо проти цього".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...