Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова МЗС Польщі приїде до Києва

Середа, 4 грудня 2013, 09:33

У четвер міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський прибуде в Україну й візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ ОБСЄ.

Про це повідомляє Польське радіо

"Я вирішив узяти участь у засіданні ОБСЄ на рівні міністрів у Києві в четвер разом із іншими міністрами закордонних справ Європейського Союзу. Це буде можливість провести переговори з українською владою й із представниками опозиції", - зазначив Сікорський. 

У зв'язку з протестами в Києві не було відомо, чи відбудеться зустріч міністрів закордонних справ ОБСЄ, зазначає "ЛІГАБізнесІнформ". 

Як відомо, 21 листопада Кабмін ухвалив розпорядження про призупинення євроінтеграції України. Після цього люди вийшли на акції протесту. Однак 29 листопада у Вільнюсі президент України Віктор Янукович усі одно не підписав Угоду про асоціацію з ЄС.

У ніч із 29 на 30 листопада співробітники спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали мирну акцію протесту на Майдані.

1 грудня на знак протесту проти безчинств влади на вулиці Києва вийшли близько 500 тисяч людей. 

У ході акції протесту біля Адміністрації президента на Банковій співробітники спецпідрозділу "Беркут" і підрозділу внутрішніх військ, скориставшись провокаціями, напали на протестувальників. "Беркут" почав жорстоко бити всіх, у тому числі журналістів. Постраждали близько 50 журналістів.

Акції протесту тривають. 

Сейм Польщі вислови стурбованість загостренням політичної ситуації в Україні й закликав парламенти країн ЄС до "ухвалення рішень, які стануть зміцненням громадянського суспільства в Україні" - спрощення візового режиму, призначення стипендій для молоді, культурного й наукового обміну. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування