Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брюссель закликає Київ провести розслідування насильства до мітингувальників

П'ятниця, 6 грудня 2013, 13:27

Європейський Союз продовжує пильно стежити за подіями в Україні і закликає українську владу провести розслідування побиття мирних громадян.

Про це повідомила на брифінгу в п'ятницю в Брюсселі представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон Майа Косьянчич, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми стежимо за подіями, пов'язаними із застосуванням сили. Ми чітко просили провести розслідування щодо перевищення сили проти мирних демонстрантів, і це прохання також включає необхідність надання інформації щодо зниклих людей", - зазначила вона.

"Ми також сказали, що всі цивільні права і свободи, включаючи свободу висловлювання і свободу зібрань мають поважатися. Ми продовжуватимемо владу закликати провести це розслідування, яке також має включати інформацію про зниклих людей і насильства", - повідомила Косьянчич.

Відповідаючи на питання про те, що в Україні досі ніхто не поніс покарання за недавні події, представник Ештон констатувала, що в запиті Єврокомісії про проведення розслідування також є прохання про притягнення винних до відповідальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування