Львів і Вінниця теж мітингують: "Хочемо жити в європейському місті"

Неділя, 8 грудня 2013, 14:42

Близько 20 тисяч людей у центрі Львова проводять молебень за український народ.

У молебні на проспекті Свободи беруть участь священики Української автокефальної православної церкви, Української греко-католицької церкви, Української православної церкви Київського патріархату, повідомляють "Українські новини". 

Молебень розпочався о 14:00.

Священики закликають учасників виступити проти неправди та брехні.

Також заявляють про підтримку Євромайдану й засуджують побиття протестувальників.

Кількість людей на площі збільшується.

По закінченні молебню мітинг у Львові продовжиться. Конфліктів не виникає

Водночас, у Вінниці близько 2 тисяч людей зібрались на Театральній площі, щоб підтримати Народне віче "Марш мільйонів", що проходить у Києві, повідомляє УНІАН.

Там люди стоять із прапорами України та Європейського Союзу, у багатьох на одязі висять стрічки з символікою України та ЄС, а також наклейки "Вінниця – європейське місто".

Люди під час акції скандували: "Ганьба!", "Разом і до кінця!", "Вінниця – це Європа".

Близько 13:00 до мітингувальників вийшов міський голова Вінниці Володимир Гройсман, який закликав керівництво країни покарати винних за застосування сили під час розгону міліцією мітингу на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада.

"Ми хочемо жити в нормальному європейському місті, ми хочемо будувати цивілізоване суспільство. Ми сьогодні вийшли, щоб сказати, що немає місця в нашому житті для насильства, і ті, хто його вчинив мають бути покараними", - сказав мер.

"Ми хочемо жити за європейськими принципами і цінностями. Вінниця в чергове демонструє приклад, як можна цивілізованими й мирними заходами демонструвати свою принципову позицію. Ми маємо в єдності сказати, що Вінниця - європейське місто", - наголосив Гройсман.

Після цього присутні всі разом виконали гімн України.

Мітингувальники збирали гроші і теплий одяг для допомоги Євромайдану в Києві, а також прикрасили ялинки на площі стрічками з символікою України та Євросоюзу.

Це зібрання стало 17-м днем існування Євромайдану у Вінниці, який утворився на знак протесту проти зупинки євроінтеграції України та жорстокого побиття правоохоронцями мирних громадян на Майдані Незалежності в Києві в ніч з 29 на 30 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування